החזרים בגין ניתוח-הבדלים מהותיים בין קופות החולים

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

08/07/2010 | 11:30 | מאת: אביבה

בקשתילבדוק החזרים מביטוחים משלימים של קופ"ח לגבי ניתוח אמבולטוריtאצל רופא פרטי. מצאתי הבדלים עצומים בין הכללית-מושלם ובין מכבי זהב. מכבי זהב- מחזירים 8,000 ש"ח כללית מושלם 0 ש"ח ( כן, כן, אפס !) זו אינה טעות. זה בדוק ! מה קורה אם עוברים מקופה לקופה? מה ההפסדים בדרך? ( בצורה של עלויות שונות בתשלומים החודשיים?)

08/07/2010 | 12:16 | מאת: חיפאית

אני חושבת שפרטים אחדים חשובים חסרים בהודעה שלך - באיזה ניתוח מדובר? האם הרופא הפרטי הוא ברשימת המנתחים בהסדר של המשלים בכל אחת מהקופות ? מנסיוני אצל בני משפחתי - בכללית מושלם כן קיבלנו פיצוי עבור ניתוח אמבולטורי שבוצע על ידי רופא פרטי שלא ברשימת המנתחים של המושלם .... ויותר מפעם אחת - מדובר בניתוח קטרקט ובניתוח הורדת בלוטת שומן ע"י כירורג פלסטי, כאשר היתה הצדקה רפואית לביצועו. לגבי מעבר מקופה לקופה, מה שידוע לי - יכולה להיות בעיה במידה ויש לך ביטוח סיעודי דרך הקופה, במסגרת מעבר לקופה אחרת, יכולים לבקש ממך הצהרת בריאות כתנאי לקבלה לביטוח סיעודי ואז במידה ויש בעיה במצבך הבריאותי, אז זכותם להחליט אם לקבלך, אם לציין החרגות וכד'. צריך לבדוק זאת היטב לפני החלטה על מעבר.. וכן לבדוק את זכאותך לשירותים במסגרת המשלים , גם מבחינת תקופה אכשרה . כל זה עד שתקבלי תשובה מד"ר פרישמן..

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד