בדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

29/06/2010 | 11:45 | מאת: יאנה

שלום, אבא שלי בן 58 (יליד בריה"מ), ואני שכנעתי אותו ללכת לעשות בדיקת קולונוסקופיה, אבל רופא המשפחה לא הסכים לתת לו הפניה לגסטרואנטרולוג בטענה שהוא לא מתלונן על כאבים... השאלה שלי היא האם הבדיקה היא היא זכות של מבוטחי קופ"ח, או שצריך לשלם עליה לבד 1200 ש"ח?? האם צריך לשקר ולהגיד שיש כאבים בשביל לקבל הפניה?

ישנן התוויות לאישור הבדיקה כמו למשל דם בצואה, שינוי בהרגלי יציאה, סרטן במשפחה ירידה במשקל ועוד.

29/06/2010 | 17:16 | מאת: יאנה

אוקיי תודה, אני אדע מה לעשות. ובלי קשר - אז כל העניין של הגברת המודעות, והגילוי המוקדם, ושכל אחד מעל גיל 50 צריך לעשות בדיקה אחת ל-10 שנים, כל זה לא בעידוד של משרד הבריאות/קופות החולים?

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד