ביטוח לאומי וקופח

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

15/03/2007 | 02:42 | מאת: שירה

שלום אני מקווה שכאן אוכל לקבל תשובה לשאלותיי. פניתי לקופה, לכמה מקורות ורק ממשיכים ומעבירים אותי ממקום למקום. מדובר בשאלות חשובות בהתחשב בעלויות גבוהות של טיפולים. במשפחתי שתי נשים. האחת בת 83, קשישה סובלת ממחלות מורכבות, ומקבלת קיצבת זיקנה של כ- 1800 שח ממנה מורידים לה 200 שח לתשלום על דירה של עמידר (שברשותה כבר 40 שנה לערך). מקבלת מטפלת של ביטוח לאומי 3 וחצי שעות ביום. בתשלומים על התרופות היא משלמת כמו כולם (חוץ מההקלות של הביטוח המושלם) כולל אגרות על טפסי 17 וביקור אצל רופא מומחה. האישה האחרת במשפחתי, בת 65, סובלת ממחלה אחת מורכבת שבגינה זכאית לעוזרת ביטוח לאומי של 9 שעות שבועיות. היא מקבלת הבטחת הנכסה וקיצבת זיקנה ביחד בעלות של 2,000 שח לחודש. מבחינת התשלומים לקופ"ח - כל התרופות שלה עולות הל חצי מחיר, וכן היא פטורה לחלוטין מתשלום לאגרות שונות (כמו טפסי 17 ותשלום רבועני לביקור אצל רופא מומחה). שתיהן נשים במצב כלכלי קשה, שתיהן החלו לסבול מהבעיות שלהן לפני גיל הפנסיה- בעיות שאם היו מודעות להן אז יכלו לקבל גם הגדרת נכות. 1. במה תלויה ההחלטה של ביטוח לאומי או הקופה לתת לאחת הנחה של 50 אחוז בתרופות ולאחרת לא ואת שאר ההנחות? למי פונים בשביל לשנותז את, על פי המ זה נקבע- בהתשחב בעובדה ששתיהן חיות באותן תנאים רק שהשנייה הקשישה יותר סובלת, מרותקת לבית ונזקקת ליותר עזרה הוקלה כלכלית- ומקבלת פחות מהחולה האחרת! 2. אפשר לתבוע תביעת נכות רטרואקטיבית- בהסתמך על העובדה שיש מסמכים המעידים על כך? 3. שתיהן לא מוכרות היום כנכות כי הן בגיל פנסיה והבנו שהטבות בגיל הזה על נכות לא משמעותיות, כי בגיל פנסיה נכות לא מקלה הרבה כלכלית בפני המוסדות. האם זה נכון? יש על המ להילחם? 4. אפשר לתבוע תביעת רשלנות על ניתוח שנעשה לפני 20 שנה, וגרם לנזק (של שבר בחוליה) ? 5. הבנתי שיש תיקרה שאחריה מקבלים קשישים שעוברים את התשלום על תרופות כרוניות- החזר. למשל בקופח כללית הבנתי שבערך אם קשישה קונה מעל ל- 650 ש"ח בשלולשה חודשים - הי אמקבלת החזר או מפסיקה לשלם. איך עוקבים אחרי זה? והאם זה נכון שמדובר רק על תרופות כרוניות (מי מחליט מה כרוני?)? תודה גדולה , שירה

15/03/2007 | 02:49 | מאת: שירה

פניתי לקופח בעניין של מעקב אחרי התשלומים על התרופות בחודשים האחרונים. רציתי לדעת האם אוטומטית בקופה של הבית מרקחת רואים אם החולה עברה את התיקרה של התשלום ומעכשיו תקבל את היתרה בלי תשלום? לא קיבלתי תשובות, בית מרקחת לא הבינו המ אני רוצה, המזכירות גם לא. אמרו לי להביא קבלות וזה ייבדק. קשה לעקוב אחר קבלות, גם המטפלת קונה גם אני גם אחרות... והאם המצתא קבלותש ל כדורים שנקנו בעקבות לא רק נתינת מרשמים של רופא המשפחה, אלא גם רופאים מהמוקד של קופח (רופאים של חברה פרטית שהקוהפ מפנה לקריאות בית) - נחשבים במניין ההוצאות החודשיות לתרופות? מדובר במאות שקלים לחודש ומקומם לדעת שאמור להיות פיקוח או החזר וזה אל קורה. תודה על המענה שירה.

23/10/2008 | 17:24 | מאת: נצר שמואל

למי פונים בקשר לחבר מבוטח השוהה מספר שנים בחו''ל ובכוונתו לשוב לארץ

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד