איך אני מממשת זכויותי בביטוחים המשלימים בניתוח?

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

05/10/2009 | 17:18 | מאת: דיליה

עלי לעבור ניתוח וברצוני שיבוצע בידי מנתח מסויים שמומחיותו המאוד ספציפית והנדירה קשורה בניתוח שבו עסקינן. הכוונה להתנתח בבי"ח פרטי ולא במרכז הרפואי הגדול בו עובד אותו מנתח. אני חברת קופ"ח מאוחדת ומבוטחת בכל המשלימים: עדיף ושיא. מה הפרוצדורה? מה זכויותי ואיך אני מממשת אותן לגבי בית החולים הפרטי וכמובן לגבי אותו מנתח?

06/10/2009 | 14:27 | מאת: חיפאית

אמנם אינני חברת קופת חולים מאוחדת , אך מניחה שהפרוצדורה דומה עקרונית: תתקשרי למוקד הביטוח המשלים של מאוחדת, והם אמורים לתת לך את הפרטים המדוייקים לגבי מה וכמה מגיע לך במקרה הפרטי שלך. למיטב ידיעתי, אם אותו מנתח שבו את מעוניינת נמצא ברשימת המנתחים שיש להם הסכם עם המשלים של מאוחדת, בנוגע לניתוח המסויים שלך, אז הם יממנו אותו , כאשר ייתכן ותהיה השתתפות עצמית מסויימת מצידך. אם אותו מנתח לא נמצא ברשימת המנתחים שלהם, אז המצב שונה ויהיה פיצוי מסויים חלקי מצד המשלים. (כך בכל אופן זה מתנהל במשלים בקופה שלי..)

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד