רפואה תעסוקתית

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

11/03/2007 | 18:51 | מאת: איציק חי

לד"ר שלום כ10 שנים אחרי צנתור ותהכנסת סטנט בעקבות V.F אני עובע כמנ"ע בביניין ,עבודה קשה,מלחיצה וארוכת שעות. ברם תלונתי החוזרות במשך שנים כ5 האחרונות על תעוקה וקושי "הצליחו בקושי רב לקבל הקלה מרופא התעסוקה . לאחרונה קבלתי מין מכתב מתפתל שאני יכול לרדת ל8 שעות ללא לחץ וללא מאמץ. פניתי לבל"ל והם דחו אותי מאחר והם לא רואים החמרה במצבי. האם יש רופאי תעסוקה לא תלויים בקופות חולים וכד' .כמו כן שהמוסד לבל"ל מצא דרך שממש מדהימה אני דוחה אתה רוצה תבע אותי בבית משפט ואז אתה בבעייה שוב משפט שוב עו"ד. אודה לכם על תשובתכם.

שלום רב בוודאי שיש רופאים תעסוקתיים בלתי תלויים יחד עם זה נראה לי לצערי שלא תסתדר בלי עו"ד אבל כמובן השאלה ראשונה אם אכן קיימת או לא קיימת החמרה במצבך הרפואי בברכה ד"ר אודי פרישמן

08/06/2011 | 13:50 | מאת: נועה

שלום רב לפני כשנתיים אירעה לי תאונת עבודה (הידרדרתי במדרגות). במשך כשנה טופלתי ע"י אורטופד אך עם החמרת המצב הופניתי לראומטולוטג ואובחנתי עם פיברומיאלגיה. בחודשים האחרונים חלה החמרה ובחודש האחרון אני בביתי עקב הנחיות הראומטולוג ורופא המשפחה - הראומטולוג הפנה אותי לרופא תעסוקתי עם המלצה להפרשה מעבודה היום הייתי אצל רופא תעסוקתי מטעם קופת חולים אשר אמר שאינו יכול לקבוע אי כושר אך נתן לי מכתב למקום עבודתי עם בקשה לזמן וועדה רפואית ממקום העבודה אשר תבדוק אי כשירות לעבודה. כמו כן, קבע כי בשלב זה, למשך החודש הקרוב, אני במצב אי כושר. כמו כן, ביקש לקבל את תגובת מקום העבודה בכתב "ונראה איך נמשיך" הנחייתו זו נשמעת תמוהה שכן מקום עבודתי אינו מזמן וועדות רפואיות ברשותי פוליסת אי כושר מטעם מקום העבודה (של חב' ביטוח). כמו כן מל"ל הכירו בתאונת העבודה אך לאחר מס' וועדות טרם נבדקתי ע"י ראומטולוג וטרם נפסקו אחוזי נכות אני בת 55, מצבי הכללי בכי רע ולמעשה כל פעולה מינימלית שאני מבצעת גוררת בעקבותיה כאבים, חולשה, עייפות וחוסר אנרגיה אודה להנחיותיכם מה עלי לעשות בשלב זה: האם הרופא התעסוקתי מטעם קופ"ח מוסך לקבוע אי כשירות, האם עלי לפנות לרופא אחר בתודה מראש, נועה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד