זכויות סיעוד

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

25/07/2009 | 11:16 | מאת: אבי

ד"ר פרישמן שלום רב , מקווה שזה הפורום הנכון להצגת שאלתי ושתוכל לשפוך לי אור בסוגיה. אימי בת -77 ובריאה גופנית במחלות "הרגילות" (לב ,סכרת ,כולסטרול וכד').בתוך הבית בכל מה שקשור לתיפקוד -רחצה הלבשה ניידות ואף ניקיון הבית וכד'- מתפקדת בסדר יחסית לגילה . לפני שנתיים אובחנה ע"י נוירולוג כסובלת מדכאון וחרדה ומטופלת תרופתית וכן נמצאת במעקב קבוע ע"י הנוירולוג . בעייתה העיקרית היא שאיננה יכולה לצאת כלל החוצה לבדה .בעת יציאה כזו היא ניתקפת בהתעלפויות ,רעד ,איבוד שיווי משקל ,חוסר באורינטאציה ,בלבול הליכה קשה וכבדה וכד'. והדבר כמובן מסכן אותה ביציאה מה שמגביר את הסתגרותה בבית כמעט לחלוטין אלא אם מישהו מאיתנו מלווה אותה. היות ולהערכתי -תקן אותי אם אני טועה -מכיוון שבבית מתפקדת טוב סיכוייה לקבל סיוע בתוך הבית מהביטוח הלאומי או מכל גורם אחר קלושים , אנחנו מבקשים לדעת האם עקב קשייה הקשים מחוץ לבית אפשר לקבל מהמוסדות סיוע של אדם שיעשה עבורה קניות ,בנק ,ילווה אותה בהליכות בריאותיות בסביבה ,ילווה אותה בנסיעה באוטובוסים וכיוצ"ב משימות. ברשותה גם ביטוח טוב על פי הבנתי ממקום עבודתה, שעדיין לא בדקתי אילו זכויות מקנה לה .אנחנו רק בתחילת בדיקת כל התהליך. בתודה מראש אבי

אכן יהיה קשה אבל לא בלתי אפשרי אני כן ממליץ לפנות למוסד לביטוח לאומי ולבקש הכרה במסגרת חוק הסיעוד כמו כן שווה לבדוק את הביטוח

29/07/2009 | 16:17 | מאת: אבי

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד