זכאות לבדיקת MAI

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

20/03/2009 | 16:27 | מאת: אסנת

חליתי לפני 6 שנים בסרטן השד. ראוי לציין שעברתיניתוח להסרת החזה בשל היותי נשאית של הגן BCR1 . לאחרונה הנני סובלת מכאבי ראש . הלכתי לנוירולוגית והיא המליצה לי לעשות MRI . בשל העובדה ש CT הוא בעל אחוז גבוה של קרינה. הנני מסרבת לעשות בדיקת CT בשל העובדה שאני בת 38 עם 3 ילדים, העובדה שעברתי קרינות חזקות ובדיקות CT ומיפוי עצמות. אינני חושבת שקופת חולים שרואה רק היבטים כלכליים רשאית לדחות את בקשתי. מה האפשרויות שלי בעניין על מנת לזכות ב- MRI. יש לציין שאחותי בצבא והיא עושה בדיקות MRI כל שנה.

לצערי לא הרבה ההחלטה לגבי סוג הבדיקה נתונה בידי הקופה אם רופא מומהח יקבע שאין באפשרותך לבצע בדיקת CT אולי ניתן יהי לשכנע את הקופה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד