המשחק המכור של רופאי השיקום מטעם חברות הביטוח

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

19/03/2009 | 14:33 | מאת: משה

אודי שלום,לאחרונה חוויתי על "בשרו של גיסי"(חולה סיעודי חדש שקיבל 4 חודשים תשלום בסיומם היה עליו לעבור שוב בדיקה מחדש) את התופעה אותה אני מכנה "המשחק המכור של הרופאים מטעם".כפי שאתה בודאי יודע לחברות הביטוח יש פול של רופאי שיקום שמאוגדים בשתי סוכנויות לפחות "לוטם" ו"נועם".לתחושתי, רופאים אלו המשולמים ע"י חברות הביטוח ומשוגרים על ידם מספר פעמים בחודש ואגב כך זוכים להכנסה צדדית נכבדה, מחוייבים בצורה כלשהי לחברת הביטוח.אני אומר זאת על בסיס תחושה חזקה. נלוויתי לאחד הרופאים הללו בעת שבא ל"בדוק",את גיסי כדי לפגוע בזכותו לגמלת סיעוד וזאת אחרי שרופא ניאורולוג בכיר של בית חולים קבע שהוא נמצא תואם ל4 פרמטרים מתוך 6 של ה ADL והם: אכילה, שכיבה -ישיבה, לבישה - התפשטות, רחצה.הרופא "מטעם" פעל בכל דרך להסיר מהדרך את שני הפרמטרים שיגרמו לגיסי להישאר חסר גמלה סיעודית ואכן הוא מצא אותם אבל לא בצורה ישרה.את האכילה הוא כלל לא בדק ורשם כי לגיסי אין בעייה לאכול עצמאית. את נושא הקימה מכסא הוא ניסה לשנות בכל דרך אבל גיסי נזקק לסיוע רב כדי לקום או לשבת ולמרות זאת הרופא קבע שהוא זקוק לעזרה קלה מה שגרם לכך שהוא מצוי בסולם ראוי רק לשני פרמטרים (רחצה ולבוש).האם מישהו בדק את הקשרים שבין הרופאים "מטעם" לבין חברות הביטוח?הרופא שבדק את גיסי למשל הוא סגן מנהל מחלקת שיקום במרכז הרפואי בני ציון..שבא מטעם חברת "לוטם".האם לא כדאי לברר אצל כל המבוטחים שנדחו אם לא חזר הדפוס הזה?האם ניתן לחייב את הרופאים הללו לגלות מה הם מקבלים מחברת דקלה, מלבד שכר, האם גם בונוסים למקרה שהם מפסיקים גמלה כזו?לי יש תחושה שמדובר כאן בתעשייה שלמה שיש מי שמרוויח ממנה על חשבון החולים המסכנים. תודה, משה

כל אחד משרת את האינטרסים של מי שמשלם לו וזה ברור אם חברת הביטוח דחתה את תביעתו של גיסך ואתה רוצה להלין על הדחיה אשמח לסייע לךבחוות דעת נגדית לזו שנתן הרופא מטעם תוכל לצור אית קשר במייל [email protected]

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד