ביטוח בריאות ושב"ן - עדיין מחכה לתשובה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

15/12/2008 | 15:10 | מאת: שמעון

אני מבין שעפ"י חוק ההסדרים 2008, לא יותר לקופ"ח להציע תרופות בשב"ן שאינן כלולות בסל הבריאות. אני מבין נכון? אנא עזרו לי לעשות סדר ולהבין. אם כן,האם ביטוח בריאות יכול למלא את הפער (כשצריך תרופה שלא בסל)? תודה

16/12/2008 | 15:22 | מאת: חיפאית

ידע אישי בלבד, עד שתקבל תשובה מד"ר פרישמן : לפחות לגבי הפלטינום - שב"ן של הכללית, ידוע לי שהסעיף של מימון תרופות מחוץ לסל למחלות הסרטן, הסעיף הזה הורד מהתקנון,, לפחות לגבי מצטרפים חדשים. אי אפשר לדעת אם בעתיד יחזירו סעיף כזה, שהרי התקנון פתוח לשינויים בכל עת. הנה הפרטים לגבי פלטינום , ציטוט מתוך האתר של הכללית : " תרופות למחלת הסרטן - החוק החדש מבטל את פרק התרופות לטיפול במחלת הסרטן בתוכנית הפלטינום. לקוחות שהצטרפו לתוכנית עד 22 בדצמבר 2007, זכאים לקבל כיסוי לתרופות למחלת הסרטן, אם חלילה יחלו, במשך שנתיים מתום תקופת האכשרה שנקבעה להם בהתאם לתאריך הצטרפותם, כלומר עד שנת 2011. לקוחות שהצטרפו לפלטינום החל מ-23 בדצמבר 2007, אינם זכאים לפרק התרופות וישלמו מחיר מופחת לחברות בתוכנית. בנוסף, אנו ממשיכים לבחון אלטרנטיבות אחרות על מנת להציע ללקוחותינו את מגוון השירותים הרחב והכדאי ביותר. " ביטוח בריאות פרטי בחברת ביטוח - כאן אתה יכול לבדוק את האפשרויות השונות בחברות השונות , והיכן ניתן לרכוש ביטוח לתרופות שלא בסל. חשוב תמיד לבדוק את התנאים, ואת כל הפרטים האחרים והאם יהיו לך החרגות בגין מצב בריאותי. לא ידוע לי מה קורה בדיוק בקופות האחרות, אבל נראה לי שהחוק חל על כולן. חכה לתשובה מוסמכת של ד"ר פרישמן !!!

בהחלט כן ולראיה רק השבוע הוכנסו לסל הבריאות למעלה משמונים תרופות חדשות

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד