הוספת תנאים בפוליסה ביטוח בריאות

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

17/03/2008 | 18:20 | מאת: ליז

מתוקף היותי עובדת במקום עבודתי, יש לי ביטוח בריאות פרטי, במסגרתו יש גם טיפולים אלטרנטיביים. בשנה שעברה התחלתי טיפול הומאופתי, תבעתי ביטוח וקיבלתי החזרים. לפי שעה אני ממשיכה בטיפול אך החל משנת 2008 חברת הביטוח הכניסה שינויים: הפחיתה את תקרת ההחזר והוסיפה דרישה של מכתב מאת רופא מקצועי. שאלתי היא בעיקר לגבי הדרישה התמוהה של מכתב מאת רופא מקצועי. ראשית, מדובר בשיטות רפואה שונות מתחרות: קונבנציונאלית לעומת אלטרנטיבית (יתר על כן, בפרט הומאופתיה דוגלת בשיטת ריפוי הוליסטית ולא ממוקדת התמחות כמקובל ברפואה קונבנציונאלית מקצועית). שנית, יהיה זה תמוה ללכת כעת, באמצע הטיפול, לרופא מקצועי ולבקש ממנו מכתב (אפילו הרחקתי ושאלתי רופא משפחה שלי והוא אכן אמר כי לדעתו לא הוא ולא שום רופא אחר לא יתן מכתב שכזה). כיצד אפשר להתמודד עם המצב? תודה.

ביטוח הוא חוזה שנערך בין שני צדדים המסגרת הביטוח הצדדים קובעים את התנאים מקום העבודה שלך קבע תנאים לביטוח וזו זכותו במקרה שלך מאחר והתחלת את הטיפול לפני ששונו התנאים יתכן וניתן לטעון שהתנאים החדשים לא חחלים עליך צריך לראות איך מנוסחת הפוליסה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד