ביטוח סיעודי או ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

04/03/2008 | 18:22 | מאת: חנה

שלום, אמי בת ה-80 עומדת לעבור בעוד שבועיים ניתוח בשני השדיים ובשני בתי השחי. מנסיון אישי שלי לצערי, ידוע לי על הגבלה בתנועות הידיים בתקופה שלאחר הניתוח במשך חודש או אפילו יותר. האם במסגרת ביטוח מגן זהב-כסף- סיעודי - מגיע לה עזרה הביתה? או אולי דרך הביטוח הלאומי - אבל אז הם רוצים ניירות של אחרי הניתוח, והדבר כרוך בזמן מסויים, ואני כל כך דואגת לימים הראשונים שבהם היא חוזרת הביתה. אימי גרה לבדה ואני ואחי גרים במרחק רב ממקום מגוריה, ולצערי, היא לא רוצה לבוא אלי - מעדיפה אך ורק את ביתה. מה עושים ואיך מתנהלים העניינים? תודה על מענה.

cבכל מקרה יש תקופת המתנה של 90 יום לפני שמגיע כסף מביטוח סיעודי לא הייתי מציע לך "לבנות" על הביטוח הסיעודי במקרה הזה בטח לא לטווח המידי לגבי העתיד צריך לראות

08/03/2008 | 22:29 | מאת: ע

עצה קטנה - תנסי לדבר עם העובדת הסוציאלית במחלקה בה אמך תאושפז, ייתכן והיא תוכל לעזור לך ליידע את הביטוח הלאומי בזמן המתאים, ואולי תוכלי לקבל עזרה זמנית מהם

27/02/2009 | 10:49 | מאת: shushi

חנה שלום! לגבי ביטוח לאומי או ביטוח סיעודי, ביטוח לאומי נותן שעות סיעודיות של 10 שעות שבועיות. ויש שעות סיעודיות של 16-18 שעות שביטוח לאומי משתתף בתשלום משכורת לעובד/ת זר/ה. ביטוח סיעודי לא קשור לביטוח לאומי,את יכולה לבחור לך לעשות ביטוח סיעודי בכל חברה,אים את במכבייש גם ביטוח סיעודי שמי שושי אני יכולה לסייע לך וגם עובדים זרים,ומטפלות, בכדי לקבל פרטים על חוק סיעוד. יש באתר שלי חוברת של מכבי סיעוד האתר:http://www.2all.co.il/Web/Sites/wwwsite/FORUM1.asp אז צרי קשר,ואעזור לך...

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד