נתיבות פנסיה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

28/01/2008 | 22:05 | מאת: שרה

רכשתי פנסיה בנתיבות פנסיה לפני 13 שנה כאשר בפוליסה הופיע שגיל הפרישה 60. לפני 5 שנים חברת הראל רכשה את נתיבות פנסיה ובהגיעי לגיל 60 הודיעה לי שרק בגיל 64 אתחיל לקבל הגימלה. שאלתי: רכשתי פנסיה פרטית ללא כל קשר לפנסיה ממשלתית. האם בעקבות כך ששינו את גיל הפרישה לנשים אוכל לתבוע מהם גימלה על פי הפוליסה שהיתה תחת השם : נתיבות פנסיה" ובה היה רשום: גיל הפרישה: 60?

אנילא יודע את התשובה אנו עוסקים כאן בעיניני בריאות ולא פנסיה תנסה לקבל תשובה בפורום פנסיה

12/02/2008 | 22:14 | מאת: אביגדור

שרה שלום רב! אסביר לך בפשטות, כך אני מקווה. המדינה שינתה את גיל היציאה לגמלאות לנשים ל-64 (לגברים ל-67). קרן פנסיה פועלת לפי תקנון, היכול להשתנות מעת לעת. האוצר, אגף שוק ההון, שהוא האחראי, מבחינה חוקית על כל קרנות הפנסיה, חייב את קרנות הפנסיה לשנות את התקנון שלהן, כך שיתאים לחוק. (אגב, אם היית מצטרפת לביטוח, לא היה משתנה דבר, כי בביטוח יש חוזה ולא תקנון). אבל, אל תתיאשי, לפי החוק את יכולה לצאת לפנסיה החל מגיל 60,. איזו פנסיה תהיה לך? צריך לבדוק בקרן הפנסיה שלך, שעכשיו נקראת "הראל קרן פנסיה". כבר מזה מס' שנים, קרנות הפנסיה לא צוברות מנות פנסיה, אלא צוברות חיסכון, שבעת היציאה לפנסיה הופך לגימלה חודשית. אני קווה שהסברתי בצורה פשוטה. את יכולה לפנות למייל שלי לשאלות הבהרה. בברכה אביגדור

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד