התחייבות מקופת חולים

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

02/01/2008 | 22:01 | מאת: yaakub

לאחותי יש בעיות שמיעה. לאחר בדיקות ואיבחונים בקופת חולים ובהנחיית הקופה, הותקן לה מכשיר שמיעה. מצב השמיעה אצלה מידרדר כל הזמן למרות המכשיר. לאחרונה החלטתי להתערב בכל העניין הזה ואני רוצה שהיא תעבור בדיקה מחודשת ויסודית במכון שמיעה מוכר של אחד מבתיה"ח בארץ. האם קופת חולים חייבת לתת לאחותי התחייבות לכיסוי ההוצאות של הטיפול והבדיקות המחודשות בבי"ח שבחרנו בו? מה על אחותי לטעון כדי לקבל התחייבות? הרי בקופה יטענו שהיא עשתה כבר בדיקות וההמלצה היתה להתקין מכשיר שמיעה, האם זו עילה לסירוב לתת התחייבות? אודה לכם על הבהרת הנושא והנחיות איך לקבל התחיבות.

שלום ההחלטה אם ומתילבצע בדיקת שמיעה חוזרת היא החלטה רפואית שהרופא המטפל של אחותך צריך לקבל לא נראה לי שהמלצה שלך מספיקה עלמנת לשכנע את קופת חולים לממן בדיקה. אני ממליץ לאחותך לפנות לרופא המטפל שלה להסביר מדע היא צריכה בדיקה חוזרת ולנסות לשכנע את הרופא להפנות אותה לבדיקה אם הוא אכן ישתכנע

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד