ביטוח סיעודי

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

29/10/2007 | 12:12 | מאת: טובה

אני ובעלי מתקרבים לגיל 60 הכנסתנו ממוצעת. אנו מבוטחים בביטוח מושלם. לאחרונה הגיע נציג הכללית והמליץ להצטרף גם לביטוח הסיעודי של הקופה. שאלתי : למה ישמשו אותי כספי הסיעוד ? האם אם אזדקק (ואעמוד בקריטריונים) לא אקבל סיעוד מביטוח לאומי ? (מטפלת) או לחילופין, אם מצבי יהיה כה קשה לא אקבל קוד ממשרד הבריאות ? האם תוכל להאיר את עיני בנוגע להבדלים . אודה לך

30/10/2007 | 12:43 | מאת: אהובה

שלום ! על סמך ידע אישי בלבד.... - כדאי שתעיינו בפוליסה של הביטוח הסיעודי של חברת דיקלה , (תבקשו עותק פוליסה מהנציג של הקופה או מחברת דיקלה ) וזה הביטוח שאפשר לעשות דרך שירותי בריאות כללית . יש את הפוליסה גם באינטרנט - http://www.clalit.org.il/NR/rdonlyres/186C5723-43CC-425C-B2C7-A771F95E1446/0/siuudi07.pdf במסגרת גימלת הסיעוד של הביטוח הלאומי אפשר לקבל עזרה של מספר מוגבל ביותר של שעות שבועיות. פרטים בנושא גימלת הסיעוד תוכלו לקרא כאן - http://www.btl.gov.il/NR/exeres/501A6AD1-12BD-474A-99D3-3BDD730789A0.htm כאשר נמצאים במצב המוגדר כסיעודי, קבלת קוד ממשרד הבריאות זה לא דבר המובן מאליו , מכיוון שזה תלוי בכמה משתנים, וגם כאשר זה מגיע, לעיתים זה לוקח לא מעט זמן, ובנתיים זקוקים לעזרה. קוד של משרד הבריאות ניתן רק לאשפוז במוסדות סיעודיים שברשימה של משרד הבריאות, ולא ניתן למוסדות סיעודיים פרטיים אחרים. כך שאם במידה וחס וחלילה תגיעו למצב כזה, יתכן שתעדיפו להתאשפז במוסד כזה שאין אצלו סידור דרך משרד הבריאות, ואז כספי הביטוח הסיעודי יכולים לעזור לכם. במצב סיעודי , גם כאשר רוצים לקבל טיפול בבית מידי מטפל פרטי, (ולא במוסד), כספי הביטוח יכולים לעזור. אני לא נציגה של הקופה ולא של חברת ביטוח.. אני רק מציעה שתבדקו את הפרטים הנ"ל. כמובן שכל ביטוח שהוא יכול במצבים מסויימים לעזור, אבל עושים אותו בתקווה שלא נזדקק... מנהל הפורום , אני מאמינה שיאיר את עיניכם .. בריאות וכל טוב, אהובה

שלום כספי הביטוח הפרטי יסייעו לכם לקבל שירותי סיעוד ברמה גבוהה יותר הביטוחים הסיעודיים הפרטיים מעניקים למבוטח הסיעודי כסף ועם הכסף הזה כל מבוטח יעשה ככל העולה על רוחו. יבחר במוסד סיעודי, יעזר במטפל סיעודי וכדומה. היקף הכיסוי הסיעודי אשר ניתן על ידי הביטוח הלאומי מצומצם והביטוח הפרטי יאפשר כאמור משאבים נוספים. צריך לבחון היטב שלא יווצר מצב שהזכאות על פי החוק תקוזז מהביטוח הפרטי. בברכה ד"ר אודי פרישמן

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד