חיסיון רפואי מול מעסיק

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

26/10/2015 | 11:32 | מאת: חיים

שלום רב, האם מעסיק רשאי לתאם פגישה מול הרופא התעסוקתי שלי לדון במצבי הרפואי? הוזמנתי לפגישה בנוכחות נציג ועד ועובדים נוספים. האם התקשורת היחידה של הרופא התעסוקתי לא אמורה להיות מולי ואת המלצותיו בכתב עליו להעביר למעסיק? האם אין בכך הפעלת לחץ לא הוגן על הרופא מצד המעסיק? כמו כן, ישנו הרושם כי ישנו קשרי הכרות אישיים בין הרופא לבין המעסיק ונציגיו, אך לא איפשרו לי להחליף רופא תעסוקתי בתואנה שזה הרופא שעובד עם המעסיק הספציפי הזה בלבד. אודה על יעוצכם.

מעסיק לא רשאי לשוחח אודת מצבך הרפואי עם הרופא התעסוקתי שלך ישנה חובת סודיות רפואית ורק אתה יכול לוותר עליה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד