ביטוח סיעודי קבוצתי דקלה וכללית מושלם

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

15/10/2014 | 14:41 | מאת: יצחק

דר' פרישמן הנכבד שלום רב, הורי הצטרפו בשנת 2010 לתוכנית כללית מושלם ובוטחו סיעודית על ידי חברת דקלה בביטוח הקבוצתי. בשנת 2014 הם רכשו פוליסת פרטית מחברת דקלה שהיא מעין פוליסת המשך לקבוצתית. אבי בן 73 הפך לסיעודי והוגדר כתשוש נפש וגם כלא מסוגל לבצע ADL תביעתנו לגמלת סיעוד אושרה בדקלה בפוליסה הקבוצתית אולם קבלנו מכתב נוסף כי הם מבטלים חד צדדית את הפוליסה הפרטית משום שלטענתם אבי לא מסר מידע מלא בהצהרת הבריאות ומסרו לנו מספר מכתבים מתיקו הרפואי של אבי. הורי מסרו לחברת הביטוח את כל הידוע להם במעמד ההצעה שנערכה טלפונית וענו על כל מה שנשאלו.הם אנשים מבוגרים ואבי מתקשה בשפה העברית כך לדעתי זו "שיטת המצליח" ומטרתם להתחמק מתשלומי הגמלה הסיעודית לפוליסה הפרטית כאשר תחלוף תקופת המתנה של 36 חודשים. השאלה שלי האם הם רשאים או יכולים בעקבות כך להפסיק לשלם לאבי את גמלת הסיעוד שאישרו בתוכנית הקבוצתית ? הרי בקבוצתית אין הצהרות/ תנאים להצטרפות. ומה יקרה בשנת 2015 עם התקנות החדשות שאמורות להכנס לתוקף ? האם זה לא רלבנטי לגבינו מאחר ומדובר בתביעה שאושרה ומומשה לפני כניסת התקנות לתוקף... אם בכלל ? האם סעיף 43 לחוק חוזה הביטוח חל על המקרה הזה? אודה מאוד לתשובתך. חג שמח, יצחק

השאלה היא תאורטית והדרך היחידה לתת תשובה היא להיכנס לפרטים לראות מה היו הטענות שלהם ואיך מתמודדים איתם

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד