חברת ביטוח פועלת שנגד החוק

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

16/05/2014 | 20:26 | מאת: דוד

אני מבוטח בחברת ביטוח בביטוח בריאות דרך המקום עבודה. מגיע לי פעם בשנה בדיקת הדמייה של MRI דרכם. הם רוצים לקבל הפניה של רופא לבדיקה וכן קבלה שזה מובן. אך הם רוצים הם תוצאות הבדיקה כאשר אין לזה כל הסיבה.. הרי זה חיסיון רפואי שלי. הם רוצים מן הסתם לקבל אסמכתא שעשיתי את הבדיקה ולכן יש את הקבלה אך מדוע שאשלח תוצאות של MRI שלי לפקידים בביטוח שאין להם שום חובה לשמור על חיסיון רפואי. כאשר יש קבלה שמספיקה? דבר נוסף. אני הצטרפתי דרך חברה כאשר אין צורך לבצע חיתום רפואי או לחתום על סודיות רפואית. אך כאשר הייתי צריך לעדכן הוראת קבע . אחד הסעיפים שהם הלבישו על ההוראת קבע הוא שאני מוותר על סודיות רפואית. האם שני הדברים הללו הם בניגוד לחוק?

חברת ביטוח רשאית לדרוש ממך וויתור על הסודיות הרפואית אני גם לא רואה סיבה להסתיר ממנה מידע אודות למצבך הרפואי

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד