עדכון החברה המבטחת לגבי שינוי במצב הבריאותי

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

03/01/2022 | 11:07 | מאת: אליקו

לפני כשלוש שנים רכשתי פוליסת ביטוח בריאות באחת החברות הגדולות (במצב בריאותי תקין), לאחר כשבעה חודשים אובחנתי בקרוהן ברמה קלה מאוד שאני חי איתו בנסיגה בערך מאז שהוא אובחן. מעולם לא דיווחתי לחברת הביטוח על השינוי במצב הבריאותי שלי כי חשבתי לתומי שכל עוד אני לא דורש מהם לממש את הביטוח אז לא צריך לעדכן אותם במצב (שמא יחליטו לבטל את הביטוח או לדרוש תשלום גבוה יותר עבורו) לאחרונה משיחה עם חבר הוא אמר שלדעתו אני מחוייב לדווח על שינויים במצב הבריאותי שלי מה לדעתכם הצעד הנכון (והחוקי) בנושא? האם חברת הביטוח עלולה לשנות את מחיר הביטוח בהתאם לשינוי במצב הבריאותי? תודה מראש על העזרה

לא חייב לדווח על שינוי במצב הרפואי לאחר מודע ההצטרפות

03/01/2022 | 16:14 | מאת: אליקו

תודה על התשובה המהירה! והאם לדעתך מתבקש לדווח להם? זה יכול לפגוע בי אם לא דיווחתי וחלילה בעתיד המצב יחמיר?

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד