החרגות בביטוח אובדן כושר עבודה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

31/01/2021 | 01:32 | מאת: דפי

שלום, עקב העלאת שכר חברת הביטוח ביקשה ממני למלא הצהרת בריאות על מנת לבצע בהתאמה הגדלה של הכיסוי הביטוחי של אובדן כושר עבודה בביטוח המנהלים שלי. בהצהרת הבריאות הצהרתי שלפני 4 שנים היו לי כאבי גב ועשיתי בדיקת MRI גבי וצווארי. בסיכום תוצאות הבדיקה היה כתוב שינויים ניווניים בעמוד השדרה הצווארי. אין עדות למוקדי אות פתולוגים או להאדרה פתולוגית לאורך החוט. ושינויים ניווניים ודיסקוגנים בעמוד השדרה הגבי כמפורט. האורתופד הסביר לי שהשינויים הניווניים זה שינויים שבאים עם הגיל ושקשה לקבוע אם הכאבים נבעו מזה. ראוי לציין שלא נעדרתי מהעבודה עקב כך ולא היתה לי מגבלת תנועה. הכאבים חלפו לאחר זמן מה , מאז עברו 4 שנים בהם לא סבלתי מכאבים ואף הגשתי לחברת הביטוח סיכום רופא אורתופדי שמאשר שלא סבלתי מכאבי גב ולא ביקרתי או טופלתי במרפאה מאז בהקשר זה. שאלתי היא האם נכון שחברת הביטוח תחריג את כל הגב ועמוד השדרה? האם זו לא החרגה כללית מידי לא לכסות כל מקרה ביטוחי שיהיה בעתיד שקשור לגב ועמוד שדרה? תודה מראש

החרגה של כל הגב היא החרגה כוללנית מידי ולא הוגנת. יש פוליסות בהם ניתן להעלות שכר עד 10% ללא צורך בהצהרת בריאות - בדוק שהפוליסה שלך היא לא כזו. בכל מקרה ההחרגה תקפה רק לגידול בשכר - בדוק שאכן כך רשמו את זה

10/02/2021 | 03:34 | מאת: דפי

תודה על תשובתך. אני מבינה שההחרגה היא כוללנית מידי אך איני יודעת מה לבקש מחברת הביטוח ועל מה להתמקח, מה אמור להחשב להחרגה הוגנת? סוכן הביטוח פשוט מבקש ממני לחתום ולאשר את ההחרגה ולא הציע לי פתרון או דרך כלשהי כדי לנסות ולשפר את התנאים. תודה מראש

צריך לראות חומר רפואי על מנת לתת תשובה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד