רק 28 כדורים בחפיסה חודשית - למה ?

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

11/12/2013 | 13:16 | מאת: שושית

שלום ד"ר פרישמן, בחודש מרץ 2012 !!!!! ענית לשאלה למה חפיסות חודשיות מכילות רק 28 כדורים "התנהלות לא תקינה של חברות התרופות". מה נעשה מאז בעניין ? למי צריך לפנות כדי לטפל ברעה החולה הזו ? תודה.

שאלה טובה, אולי למשרד הבריאות?

25/12/2013 | 12:09 | מאת: גדעון צור

אני ניתקלתי בפעם הראשונה בכך, בתרופה של חברת אבנטיס, ולאט לאט חברות נוספות החלו לייצר זאת. הטעם הוא פשוט כסף. כל חולה חדש צורך בחודש הראשון 2 קופסאות, ואם נכפיל זאת במיליונים ברחבי העולם, זה הרבה כסף לחברת התרופות.

28/12/2013 | 11:53 | מאת: מידד גיסין

בקלות אפשר לזרוק הכל על חברות התרופות וקופות החולים לעתים הם הרוויחו ביושר את התדמית שלהם אבל הפעם הסיבה הרבה יותר פשוטה, בחול מקום ייצור התרופות השיטה של מערכת הבריאו היא שבועית לכן יש 28 כדורים ל4 שבועות לכן מקבלים מרשם נוסף פעם בשנה ואין רווח נוסף לא לחברות ובטח לא לקופות מידד גיסין. יו ר צב י צרכנ בריאות ישראל

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד