בקשר לנכות כללית קבלת קצבה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

24/01/2020 | 17:38 | מאת: דני

היי,אני חולה קרדימופותיה סוג נדיר שנקרא non compaction,אני בן 18 והמחלה גורמת לי להפרעות קצב חמורות לחולשה הרבה עייפות קשי נשימה,לעיתים כאבים בחזה,ובעבר הייתי מתעלף הרבה כי לא ידעתי על הבעיה והייתי מבצע מאמץ פיזי,הדבר כל כך מקשה עליי שקשה לי לעלות במדרגות,אסור לי לבצע מאמץ פיזי לפי הרופאים שלי ובנוסף לכך אני סובל מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופל ביוטירוקס לבלוטה וקרדילוק למחלת לב,לפני כחודש וחצי הגשתי תביעת נכות לביטוח לאומי,הם החליטו לתת לי כ40 אחוז רפואי על הלב ו10 אחוז על הבלוטה,אך בועדת אי כושר החליטו שלא איבדתי אי כושר לכן אני לא זכאי לקצבה,והחליטו שמומלץ לי להימנע מאמץ פיזי, ,הצבא נתן לי פטורוהחליט לא לקבל אותי ,האם הגיוני הדבר שלא מגיע לי אפילו קצבה של 60% אי כושר ? איך אני אמור להתפרנס שעוד רגע אני מסיים לימודים וכל עבודה בסביבתי דורשת מאמץ פיזי אלא אם כן יש הכשרה,

החלטת הביטוח הלאומי נראית מוזרה אבל על מנת לתת תשובה מלאה צריך לראות חומר רפואי אם אתה מעוניין תוכל לשלוח לי למייל את החומר הרפואי שלך ואעיין בו הnייל שלי [email protected]

26/01/2020 | 15:09 | מאת: שואל השאלה

היי,שלחתי לך את הפרטים במייל אשמח לעזרתך,ותודה על המענה.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד