ביטוח סיעודי וקוד משרד הבריאות

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

23/07/2013 | 16:42 | מאת: שי

לאמי יש ביטוח סיעודי (לאומית סיעוד). היא הפכה לאחרונה להיות סיעודית ופתחנו בהליך לקבלת קוד סיעודי של משרד הבריאות. שאלתי - האם העובדה שיש לה ביטוח סיעודי שאותו יגבה משרד הבריאות תילקח בחשבון ותפחית את ההשתתפות העצמית שלנו (ילדיה)? הסיבה שאני שואל היא שלפי הנוהל שמופיע באתר משרד הבריאות (http://www.health.gov.il/hozer/mk24_2005.pdf) הם אומרים שישתמשו ב"הכנסות השוטפות" של המתאשפז, והם אומרים שזה כולל כל מיני דברים "כולל תגמולי ביטוח למעט ביטוח סיעודי". מצד שני הם אומרים שהם כן יגבו אותם. אם זה נכון, אז ממש לא שווה לעשות קוד סיעודי ועדיף לנו לגבות את תגמולי הביטוח ולשלם בעצמנו את ההפרש. האם זה באמת המצב?? תודה.

הנוהל אכן מאפשר לקחת בחשבון את הכסוי הסיעודי בדרך כלל משרד הבריאות לא עושה את זה אבל אין כאן ערובה שאכן כך ינהגו גם במקרה שלכם

23/07/2013 | 17:24 | מאת: שי

מה שזה אומר, שבעצם (בדרך כלל, כמו שאמרת), הם לוקחים את הכסף מהכסוי הסיעודי, לא סופרים אותו כמקור מימון ואז אנחנו משלמים יותר? זה שערורייתי, לא? בחלק מהמקרים הם פשוט "מרוויחים עלינו", אם כך.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד