סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

31/07/2007 | 16:43 | מאת: עמית

למנהלי הפורום שלום, לפני כחודש פורסמה כתבה במעריב על כך שהמקום היחיד בעולם בו יש הצלחה של 100% בניתוחי סרטן הערמונית הוא בבי"ח מאיו בארה"ב. הכוונה בהצלחה היא גם הסרת הגידול בשלמותו, חיבור מדוייק של צינורית השתן ושמירה על עצבי הזיקפה. לפי הכתבה, ההצלחה בארץ לגבי חיבור מדוייק של צינורית השתן ולגבי שמירה על עצבי הזיקפה היא לא גבוהה או נמוכה משמעותית מארה"ב (מאיו). האם אמנם סיכויי ההצלחה לניתוח זה (סטטיסטית), עם כל הפרמטרים להצלחה שפורטו לעיל, גבוהים יותר משמעותית בארה"ב מאשר בארץ? אני רוצה/מנסה לדעת מה "הסיכון" או סיכויי ההצלחה בביצוע ניתוח שכזה בארץ לעומת ביצועו בחו"ל, במיוחד לאור העלות של ביצוע ניתוח שכזה במאיו. תודה, עמית

שלום את השאלה הזו עדיף שתשאל בפורום שעסק באורולוגיה דבר אחד אני יכול ומר לך בוודאות - אין בשום מקום 100% בברכה ד"ר א פרישמן

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד