וועדה רפואית שקבעה כי אינני כשיר לעבוד בשירות המדינה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

01/01/2018 | 10:09 | מאת: יוסי

שלום רב, עקב וועדה רפואית על בעיות בברך קיבלתי חסימה מכול עבודה במשרד החינוך ובכול משרד ממשלתי שימשתי כמורה לחינוך גופני במשך 14 שנים, לפני 7 שנים לאחר שהתגלו אצלי בעיות ברך שלא אפשרה לי ללמד את המקצוע, יצאתי לפנסיה רפואית מוקדמת. מכיוון שעבדתי משנת 2010 עד 2017 באקדמיה כמרצה ואף אחד לא פסל אותי מלעבוד לא שמתי לב לקביעת הוועדה הרפואית שקבעה כי אינני יכול לעבוד כלל בהוראה ולא בשירות המדינה. הוועדה קבעה "כי יש סיבות מספיקות להפסקת עבודתך כמורה וכל תפקיד אחר בשירות המדינה". בתאריך 28.11.2017 התחלתי עבודה חדשה כמורה למקצועות מלל (היסטוריה, גיאוגרפיה ולשון) בבית ספר של אחת מהבעלויות במדינה, חטיבה עליונה, אולם כשניסו לאשר אותי במשרד החינוך נאמר לבית הספר כי אני חסום עקב הוועדה הרפואית שקבעה כי אינני יכול לשמש כמורה ובכול תפקיד בשירות המדינה. ניגשתי פיזית למרכז הרפואי המחוזי וביקשתי להגיש ערר על החלטת הוועדה. נאמר לי כי אינני יכול וכי אם משרד החינוך ידרוש אותי, הוועדה תוכל לדון שנית בהחלטות הוועדה הראשונה. החסימה מקשה עלי להתפרנס בכבוד, אני בן 50, בריא בנפשי, המוח עובד, ואני מעוניין לעבוד בשירות המדינה ולהיות מורה ומקצועות מלל. אני בעל תואר ראשון ושני בחינוך. עם מוטיבציה גבוהה לעבוד, כל חיי עבדתי ויש ביכולתי לתרום תרומה משמעותית בכול ארגון חינוכי וממשלתי בו אעבוד. מה עלי לעשות?

אתה מעלה סוגיה מורכבת וחשובה מבחינתך. על מנת לתת תשובה מלאה ואמינה יש צורך ביותר מידע ובעיקר בחומר רפואי מציע לך להתייעץ עם איש מקצוע את תרצה להתייעץ איתי אשמח לעשות זאת אנא פנה אלי ישירות.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד