תרופות

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

21/02/2007 | 12:00 | מאת: קלודין

שלום, אני מבוטחת בכללית מושלים ואחותי במאוחדת. הצטרכתי תרופת אוגמנטין 500 מ"ג. בכללית מושלם ביקשו 24 ש"ח ל- 7 כדורים. ובמאוחדת לוקחים על כל החבילה מחיר של תרופה שבסל סכום של -.12 ש"ח. לטענת הרוקחת תרופת אוגמנטין אינה בסל תרופות ולחברי כללית מושלם התרופה ניתנת ב-.24 ש"ח ל-7 כדורים וזאת לאחר הנחה לחברי כללית מושלם. דהיינו מחיר התרופה הוא הרבה יותר יקר. לשאלתי מדוע אין רשימת התרופות הנצרכות על פי רוב תלויה בבית מרקחת של הכללית עם מחיר לצרכן בבית מרקחת ומחיר לחבר קופה ולחבר כללית מושלם נעניתי שאין אפשרות לתלות רשימה של מאות תרופות. ביקשתי רשימה של התרופות הטריויאליות ולא רשימה של כל התרופות ובפרט של האנטיביוטיקות השונות והנצרכות ע"י כל מטופל. מדוע יש כזה הבדל בין הקופות במחירי תרופת האנטיביוטיקה? האם התרופה אוגמנטין שהיא אנטיביוטיקה שלא בסל התרופות? ומדוע?

שלום קלודין אם תסתכלי באתר האינטרנט של משרד הבריאות תחת הכותרת מאגר תרופות, תגלי שאוגנטין 500 מ"ג כן נמצא בסל הבריאות בכל קופות החולים אי לכך התשובה של הרוקחת נראית לי מוזרה והסיבה להבדל במחיר הוא שונה, אולי השתתפות עצמית שונה שגובה הכללית ממאוחדת עבור תרופות. בברכה ד"ר אודי פרישמן

25/02/2007 | 18:45 | מאת: קלודין

ראשות תודה על התגובה. תגובתך לא הסבירה את הסיבה לפער העצום שיש בין רכישת התרופה בכללית לבין הסכום הנדרש במאוחדת ובלאומית?!? לא יעלה על הדעת שחבר בכללית מושלם ישלם סכום בסך של כ-70 ש"ח על אותה תרופה שחבר אחר במאוחדת או בלאומית משלם עליה 12 ש"ח. יצוין, שלא זו התרופה היחידה עליה יש פער כספי כה גדול ביחס לתרופות דומות בקופות אחרות. אישית אני כבר החלטתי לפרוש מהכללית בשל התנהלות הדברים שהסתברה שלא רק בתרופות זה קורה.

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד