"מחיר עלות" של תרופה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

24/06/2012 | 14:27 | מאת: שוש

התלוננתי בפני נציבת הקבילות על כך שקופת חולים מוכרת לי תרופה מסויימת במחיר מלא (למרות שלפי הבנתי התרופה צריכה להיות בסל בריאות). אחרי 8 חודשים קיבלתי תשובה מהנציבה. התשובה היתה ציטוט של תגובת קופת חולים שהתרופה לא בסל הבריאות להתוויה המסויימת ושהתרופה סופקה לי "במחיר עלות". השאלות: א. האם תפקידה של הנציבה הוא רק לצטט את תגובת קופת חולים או לקבוע מי צודק? ב. בשום מקום במרשם לא מסומנת ההתוויה. איך אפשר לומר לי שזה לא בהתוויה בסל בריאות? ג. התרופה סופקה לי בבית מרקחת של הקופה ב- 98% מהמחיר המלא. איך אפשר לומר שזה מחיר עלות לקופת חולים?

24/06/2012 | 14:31 | מאת: שוש

25/06/2012 | 12:14 | מאת: תגובה לשוש

באתר משרד הבריאות אפשר לראות את פרטי מסגרת ההכללה בסל התרופות לגבי כל תרופה- http://www.old.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=11&catid=38&pageid=165 לדעתי הרופא שרשם לך את התרופה היה צריך ליידע אותך אם היא בסל או לאוו, במקרה שלך.

26/06/2012 | 11:45 | מאת: שוש

נגיד שהתרופה באמת לא בסל בריאות. ברור ש"מחיר עלות" לקופת חולים הוא לא 98% ממחיר השוק החופשי. ידוע שקופת חולים כללית קונה את התרופות בזול, במחיר נמוך בהרבה מבתי המרקחת הפרטיים. אז לא די שלא מספקים תרופה לבעיה רפואית במחיר סביר, גם עושים רווח גדול על חשבון החולה וגם מספרים לו שזה "מחיר עלות"?

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד