שאלה על יובש באף

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

17/06/2007 | 14:34 | מאת: אנה

למאירה שלום. רציתי לדעת עם יש איזשהו תכשיר (טיפות או משחה או משהו) שיכול להקל על יובש באף במיחד עכשיו בקיץ כשחם הרבה פעמים האף שלי מתייבש ואז מתפוצץ לו איזה נים ואז יש לי פשוט "חגיגה" בגלל איזה נים קטן האף מדמם שעות . פשוט נורא........... אולי יש לך משהו להמליץ לי בנושא (מניסיונך המר) תודה מראש אנה (דרך אגב החומר ששלחת לי לא קיבלתי כלום)

שלום, ענת. השאלה ממש במקום! הכלל של שמירה על איכות החיים של חולי HHT: לשמור על לחות בחלקו הפנימי של האף. 1. קיימות הרבה משחות שמבצעות את הפעולה, אבל כל אחד צריך להתאים לעצמו את המתאימה לו אישית. להלן קטע מסיכום מעיתון (ראי זאת כהמלצה בלבד ותמידס יש להיוועץ עם רופא א.א.ג (אף, אוזן וגרון) ורופאים אחרים המטפלים ב-HHT: המשחות הקיימות הנן מסוגים הבאים: 1.1 משחות על בסיס מים (המומלצות ביותר) Aquaphor 1.2 משחות שומניות (וזלין) שעמידות יותר, אבל בשימוש תקופה ארוכה - פוגעות ברירית האף ובהיותן נשאפות לראיות, עלולות לפגיע גם בהן. 1.3 משחות המכילות estradiol ( צורת הורמון נשי אסטרוגן) - יש לבדוק עם רופא א.א.ג ורופא נשים. 1.4 משחות אנטיביוטיות (Bactriban Nasal) אני (אישית) ממליצה בשלב זה להשתמש ב-SalinaGel וטיפות Ocean Spray (אסור להשתמש בטיפות לאחר 3 חודשים מפתיחה ולהשתדל להשתמש בהם רק בתקופות קשות!) כמו כן, ניתן להשתמש במכשירי אדים קרים בחדרי עבודה ו/או שינה. אני מפעילה מכשיר KAZ. ניתן לרכוש אותו בכל בית מרקחת. עלותו בסביבות 230 ש"ח. החשוב ביותר, לדעתי ולדעת הרבה אנשים אחרים: להמעיט עד כמה שאפשר הימצאות בחדרים ממוזגים. זה נכון כמו לקיץ החם, כך גם לחורף הקר. יש לזכור: בכל החלטה על טיפול מונע דמם אף יש להוועץ עם הרופא!!!! לא ברור לי למה את לא קיבלת את החומר ששלחתי לך, אז היום שלחתי עוד הפעם. גם שם תוכלי למצא חומר על נושא זה. תרגישי טוב, מאירה

20/06/2007 | 06:48 | מאת: meira

שלום, אנה. כתבתי לך תשובה בשם שגוי. איתך הסליחה. מאירה

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)