קורס צלילה

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

04/11/2012 | 12:57 | מאת: ZM

שלום רב בעלי אובן ב HHT וסובל מדחמומים מהאף קשים יום יומיים. בני בן ה 13 סובל מדימומים מהאף בנקודה מסויימת שנצרבה בגיל 9 בערך. בדיקה גנטית לא נתנה תוצאה של גן מזוהה. בני ובעלי לא נבדקו לאקו בועיות או בדיקות מוח. בני מעוניין כמתנת בר מיצווה לעשות קורס צלילה באילת. מה דעתך? תודה

שלום מתנצל על העיכוב בתשובה . בחולי HHT סיכון של 30-50% להתפתחות PAVMs- אלו כלי דם מורחבים בריאות המקשרים ישירות בין עורקים לורידים. בחולים בהם יש ממצא זה חל איסור מוחלט על צלילה . הייתי ממליץ על בדיקת כל מקרה לגופו - לא ניתן לאשר צלילה באופן גורף.

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)