האם לחץ בראש יכול להיות סימן ל HHT?

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

01/02/2011 | 03:03 | מאת: גבר 44

שלום, כבר תקופה שיש לי את התסמינים הבאים: - לחצים בראש - החל לפני חצי שנה, חלף לגמרי, וחזר עכשיו אחרי טיסה (בזמן הנחיתה הרגשתי לחץ מתגבר, אזניים ואף סתומים- יש לציין שאני טס הרבה ומעולם לא קרה לפני זה). בוצעה בדיקת CT ראש ונמצאה תקינה - תפקודים נירולוגיים תקינים. - גרוי מזדמן באיזור השוקיים (פעם בכמה ימים- כבר כמה שנים) - הפרשות מהאף בתדירות גבוהה - מלווה בכרישי דם ונזלת בכל צבע אפשרי + דימומים מזדמנים (נמשך שנים) - טינטון באוזניים - בבדיקת שמיעה גילו הפרשים בתגובה בין אוזן ימין לשמאל - כלי הדם שלי בולטים באופן כללי, לאחרונה מדי פעם בולטים מדי באיזור כף היד - אחרי מאמץ נכרים כלי דם בולטים באיזור המצח האם יכול להיות קשר ל HHT? אם לא, האם אתם יכולים לחשוב על קשר כלשהו? יש לכם המלצה כלשהי? תודה רבה

שלום דימומים באף יכולים להיות ביטוי ל HHT. יחד עם זאת חשוב להדגיש כי ברוב המקרים דימומי אף אינם חלק ממחלה אלא ממצא בודד. לגבי לחצים בראש - יש סיבות רבות ללחצים בראש- קשה לקשר זאת ישירות ל HHT , בעיקר בנוכחות CT ראש תקין, אם כי יש מקום לבירור הלחצים. לגבי כלי דם מורחבים- ב HHT יש נקודות אדומות על פני העור וריריות- לשון , שפתיים ועוד. אלו מבטאים כלי דם קטנים מורחבים -הקרויים טלאנגיאקטזיות. לא רואים במחלה בד"כ ורידים בולטים. הגרוי בשוקיים והטינטון אינם מאפיינים HHT בד"כ. מציע שתתיעץ עם הרופא המטפל - במידה והממצאים יכולים להתאים למחלה- אנא פנה למרפאת ה HHT בשניידר. הרבה בריאות דר' מאיר מי-זהב

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)