מחלת HHT-יעוץ בנוגע לאפשרות שינוי תרופתי ,

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

15/05/2009 | 11:24 | מאת: משה

חמתי בת 70 סובלת ממחלת HHT ,עקב דימומים קשים שהיו במערכת העיכול ,הרופאים קבעו לה טיפול בהורמונים. מטןפלת 3 שנים בתרופות אסתרופם 2 מילגרם ביום+פרוגסטרון 5 ימים בחודש(2 כדורים ביום). המצב של החולה להיום יציב,לאחרונה החלו להופיע סימנים חשודים בשד וברחם. השאלה:האם ניתן להחליף את ההורמונים שמקבלת היום בתרופה רילוקסיפן(קולטן אסתרוגן). האם קיימים היום שיטות חדשות לטיפול במחלה

משה שלום שאלתך מורכבת ודורשת ייעוץ רפואי מסודר יותר מאשר זה שיכול להנתן כאן- צריך לדעת מהם הסימנים בשד ורחם, מה מצב ההמוגלובין שלה ועוד. דרושה חוו"ד גם של רופא הגסטרו וגם של רופא הנשים. רפואה שלמה

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)