חצקונים

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

27/02/2007 | 09:46 | מאת: אורית

שלום, אני בת 36 תמיד סבלתי מאקנה אמנם לא ברמה גבוהה אבל, תמיד יש חצ'קונים על פניי. בעבר בגיל 20 השתמשתי ברואקוטן ולאחר מכן עשיתי פילינג עמוק אצל קוסמטיקאית ואכן היתה הטבה במצב. בשנים האחרונות אני שוב סובלת, ומורחת משחות שונות, יש לי כתמים מהפצעונים ואף חורים בפנים. המצב פשוט נמאס, מה לעשות? החלטתי שאני עושה פיליניג עמוק אצל קוסמטיקאית האם מומלץ? זה יעזור במשהו? תודה

06/03/2007 | 15:00 | מאת:

אורית שלום מנסיוננו אנו יודעים סטטיסטית שלאחר קורס טיפול אחד ברואקוטן אצל כ-20-30 אחוז מהאנשים הנוטלים את התרופה יש לאחר מכן חזרה של האקנה, ולצערך את כנראה שייכת לקבוצה זו. הפתרון היחידי לאורך זמן- ואנא שימי לב כי המשך הצפוי של הבעיה הוא לרוב עד סוף גיל הפוריות כלומר ב-15 שנים הקרובות- הינו קורס טיפול שני ברואקוטן. כל טיפול אחר למעט זה ,לא יתן פתרון סופי לבעיה רק הקלה סופית. בברכה ד"ר שלקוביץ