צלקת ביד וחשיפה לשמש לאחר מכן

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

21/08/2016 | 05:46 | מאת: אור

היי דוקטור! לפני כשבוע נחתכתי ביד מזכוכית (בזרוע, קצת מעל כף היד). הרופא התלבט אם לתפור ובסוף שם לי פלסטר של סטרי סטריפ ונתן לי לשים בבית. עכשיו החתך כבר די נסגר אבל הרופא אמר שכנראה יהיה צלקת. אני גולש ונמצא הרבה בים, הבנתי שחשיפה לשמש יכולה לגרום לכך שהצלקת תיהיה בולטת יותר בעתיד. אם אני גולש עם חולצה שמכסה את זה זה בסדר? לשים גם קרם הגנה? ובכלל זה בסדר שאני אלך כבר לים השבוע? (החתך כבר נסגר). תודה!

24/08/2016 | 06:56 | מאת:

לאחר כל חתך יש צלקת . ממליצה לחכות עוד שבוע לאיחוי יציב יותר ,ניתן למרוח חומר כמו קלוקוט לשיפור תהליך האיחוי למשך חודש .