צריבת נקודה לבנה ליד העין

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

04/08/2016 | 10:54 | מאת: יפעת

שלום, לביתי, בת 6.5, צרבו הבוקר נקודה לבנה ליד העין. זה היה נראה כמו חצ'קון קטן שהלך וגדל עם השנים (משהו בקוטר של 1-2 מילימטר בסה"כ), והרופא אמר שזו נקודה ויראלית. הוחלט לצרוב. אני חושבת שזה היה בעזרת חנקן נוזלי. זה היה מן תרסיס נקודתי שקירר את המקום. האם יש צורך להימנע מפעולה כלשהי בעקבות הטיפול? האם להימנע ממגע בחומר כלשהו או חשיפה לשמש או כל דבר אחר? למשך כמה זמן להימנע? מה בכלל הצפי של הטיפול הזה, תוך כמה זמן הנקודה אמורה להיעלם? תישאר צלקת?? תודה מראש!

07/08/2016 | 12:10 | מאת:

כדאי להתייעץ שוב או צריבה במחט חשמלית היא הטיפול הנכון ? אולי כדאי להמתין כי השאלה אם זה וירוס או שומנית קטנה . ולמי מפריעה לך או לילדה ? ואז תעשי חשיבה והערכה נכונה של הטיפול.

08/08/2016 | 13:41 | מאת: יפעת

אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך... הצריבה נעשתה כבר. הרופא אמר שזו נקודה ויראלית, החליט לצרוב וצרב. הוא לא פירט מה הסיכונים או מה הטיפול המומלץ לאחר מכן. רק אמר שזה שטויות ואפשר לצרוב וזה צ'יק צ'ק נעלם. ואני, שלא מבינה בנקודות וצריבות, וסמכתי על הרופא - זרמתי עם הקביעה שלו ועם הטיפול שביצע. מיותר לציין שלא אחזור לרופא הזה בעתיד... אז אני שוב שואלת - עכשיו, לאחר שהצריבה כבר נעשתה - ממה יש להימנע ואיך עלי לטפל בילדה באזור הצרוב? תודה