שאלה בתחום רפואת העור והאסתטיקה

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

09/05/2016 | 12:04 | מאת: אורפז

לפני חמישה חודשים עברתי ניתוח מתיחת זרועות, ומאחר והוסבר לי על ידי המנתח פלסטי שהטיפול האפקטיבי בצלקות הוא בעיקר בשנה הראשונה, בה מתבהרת הצלקת, התחלתי טיפול ביריעות סיליקון של סקארבן. בד בבד, לפני כשבועיים התחלתי ליטול רואקוטן לאקנה שלי (נטילת כדור אחד של 20 מג ביום). האם נטילת הרואקוטן עלולה במסגרת תופעות הלוואי שלו לטרפד לי את החלמת והבהרת הצלקות בזרועות ולמנוע את התבהרותה של הצלקת, או שכלל אין קשר בין השניים? כי למעשה אני רק חמישה חודשים לאחר הניתוח ויש לפניי עוד כשבעה חודשים טיפול עם היריעות.

14/05/2016 | 09:19 | מאת:

זמן התארגנות של צלקות ניתוחיות מינימום כשנה ומעלה , רואקוטאן מאדמים צלקות ולא מסייע לשיפור מהיר יותר ! אולי היה כדאי לחכות עוד כחודשיים שלושה לקחת רואקוטאן ?ובמינון יותר קטן ?