אפלסיה

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

26/02/2007 | 13:54 | מאת: מיכל

ילדתי לפני כשבועיים בסוף שבוע 40 בת בריאה. במהלך הלידה בפתיחה של כס"מ וחצי בוצע נסיון לפקיעת מי השפיר. לא הצליחו לפקוע אך גרדו קרומים. בתי נולדה ובראשה פצע עגול עמוק סימטרי במרכז הקרקפת. רופאים אבחנו זאת כ-אפלסיה, נתנו משחה אנטיביוטית ואמרו כי ה"חור" יסגר בחלוף הזמן. להפתעתנו הפצע נסגר לאחר שבוע ונשר גלד. כעת ישנה צלקת אדומה. נשמח לקבל הסבר לתופעה אותה אבחנו הרופאים. האם יתכן שפצעו אותה בהתערבויות הרבות בהמלך הלידה? תודה מראש, מיכל

04/03/2007 | 15:12 | מאת:

מיכל שלום האפשרות של התערבות מילדותית נראית לי פחות סבירה, אם כי לא ניתן לשלול אותה לחלוטין וזאת מכיוון שהתופעות העיקריות מסוג זה שאנו מכירים הינן סימני המלקחיים על הקרקפת בזמן לידת מלקחיים או סימן פגיעה עורית הנובע מחיבור אלקטרודת מוניטור פנימי לניתור קצב הלב של היילוד, אך שתי פעולות אלו מתבצעות רק לאחר פקיעת הקרומים. המושג אפלסיה פרושו באופן כללי חוסר התפתחות וייתכן כי הם התכוונו לחוסר שלמות עורי מסויים שנצפה בזמן הלידה ותיקן את עצמו לבד לאחר הלידה. בברכה ד"ר שלקוביץ