סרום או קרם

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

17/09/2015 | 01:28 | מאת: מייק

שלום דוקטור. אני גבר באמצע שנות ה 20 למעט קרם הגנה 50 SPF עם ויטמין e של סקין גארד שאני משתמש אני לא מוסיף משהו ביומיום.(מציין שיש לי עור בהיר לבן) אני לא ממש אוהב קרמים אך בכל זאת שם בשביל לשמור על הפנים.שקלתי להשתמש ברטינול 2.5% אם עוד מרכיבים שראיתי מחברה מוכרת. אך לרוב ראיתי במאמרים שונים שצריך להשתמש בקרם לחות עם סרום לפנים. אך אני יודע שלא אשתמש בשניהם כי כמו שאמרתי לא כזה חובב קרמים וכד לכן אם אשתמש בתכשיר אחד נוסף לשעות הערב מה יהיה יותר אפקטיבי הקרם לחות שמכיל רטינול ועוד רכיבים (ויטמין c וכו) או הסרום לפנים שמכיל רטינול אם אותם רכיבים?

17/09/2015 | 08:54 | מאת:

מברכת על התחזוקה והגישה , רטינול הוא חומר הגורם ליצירה של קולגן איכותי בתת עור . הטיפול הוא מינון קטן ,תמיד בערב חודש אוגוסט של כל שנה ממליצה להימנע עקב עומס לחות וחם כבד, וגם מנוחה לעור . סרום הוא תוסף המחזק את הלחות בעור לכן אינו קשור אך מאד נכון לשימוש מסביב לעיניים פנים וצוואר .