פיגמנטציה

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

26/01/2015 | 21:28 | מאת: עדי

מה משך הטיפול בקליגמן מבלי להסכן בתופעות לוואי כגון שיעור? האם אפשר להשתמש בקליגמן או משחה דומה ללא קוטיזון?

01/02/2015 | 23:03 | מאת:

בנוסחת קליגמן ניתן להשתמש כל שנה מספר חודשים תחת פיקוח של רופא עור או פלסטיקאי . הריכוז של 1 % הידרוקינון הוא מאד עדין והסיכוי לשיעור יתר קיים אך נדיר מאד . השילוב של החומרים חשוב כי הרכיבים בריכוז גבוה , ולכן ההידרוקורטיזון 1%מונע תופעות של רגישות וגירוי של העור. אפשר בשילוב של ריכוז נמוך לא להשתמש בקורטיזון .