גב "מחוספס"

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

25/02/2007 | 20:46 | מאת: רונית

שלום רב, אני סובלת מזה כשלושה חודשים מבעיה של גב מחוספס. בפעם האחרונה שהייתי אצל רופא עור הבעיה הייתה מינורית והוא טען שמדובר בקומודנים קטנים ושאין לזה פתרון. מאז הבעיה הלכה והחריפה - התפשטה לכל הגב, וחלק מהפצעים אף הפכו מוגלתיים. כל ניסיון שלי לשמור על הגיינת גב, או לבצע מעת לעת פילינג מחזיר את המצב לקדמותו. האם יש לעניין פתרון, או שרופא העור צדק ו"זה מה יש". עליי לציין כי בעבר לקחתי כדורי ראקוטן במינון מאוד נמוך (פעמים בשובע למשך 4 חודשים)מכיוון שסבלתי מגירוי בעור הפנים. האם יש קשר בין הדברים?

26/02/2007 | 13:38 | מאת:

רונית שלום. בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, יתכן ואת מתארת בעיה המכונה בשפה המקצועית:keratosis pilaris . אחד הפתרונות היעילים לבעיה זו ,מנסיוני, הינו מינון נמוך של רואקוטן-2 כדורים בשבוע- באופן קבוע. בברכה דר' שלקוביץ

26/02/2007 | 23:41 | מאת: רונית

תודה על תשובתך. האם ישנו טיפול אחר מראוקטן? הסיבה לשאלתי היא מכיוון שאינני יכולה ליטול כדורי ראקוטן מכיוון שאני עוברת כעת טיפול הסרת שיער בלייזר (לא בגב, כמובן).הבנתי שיש להימנע מטיפול בכדורים כגון אלו במצב זה.