ספורט אירובי והזדקנות העור

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

01/03/2007 | 05:42 | מאת: אורי

ד"ר שלום רב, אני בן 30 ומתאמן באופן אינטנסיבי מזה שנים רבות. לפני כחצי שנה התחלתי לרוץ בתדירות גבוהה יותר (מעל 80 ק"מ בשבוע) והבחנתי שבבת אחת הופיעו לי קמטים רבים בפנים. שמעתי שזוהי תופעה מוכרת עקב תהליכי התחמצנות בשרירים. הומלץ לי לקחת תוספי מזון מונעי התחמצנות. האם התופעה מוכרת? אלו תוספי מזון אתה ממליץ לקחת אם בכלל? תודה, אורי

06/03/2007 | 15:17 | מאת:

אורי שלום לא ציינת בשאלתך האם הריצה מתבצעת בחוץ ואם כן האם הינך משתמש באופן קבוע במסנני קרינה. חשיפה מוגברת משמעותית לשמש לאורך זמן ללא שימוש במסנני קרינה יכולה לעיתים להאיץ את קצב הזדקנות העור גם בפרקי זמן קצרים יחסית. לא ברור לי הקשר הישיר לנוגדי החימצון ואיני מכיר הסבר מדעי לכך במקרה זה. בברכה ד"ר שלקוביץ