תנגודת לאינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

12/05/2000 | 10:58 | מאת: דינה

מאיר שלום, שאלה זו נשאלה כבר באלף וואריאציות,אבל מאחר שהועלתה בפני לאחרונה,אשמח לקבל הסבר. תודה.

12/05/2000 | 18:25 | מאת: ד"ר יורם קנטר

דינה יקרה, תנגודת לאיסולין היא מצב בו יש הפרשה מוגברת של אינסולין לדם וכתוצאה מכך רמות אינסולין גבוהות בדם. זהו אחד ממאפייני תסמונת X המתקיימת בסוכרתיים מסוג 2 . סממני התסמונת הם בד"כ השמנה בעיקר באיזור הבטן, לחץ דם גבוה ורמות שומן גבוהות בדם. ישנם שתי אפשרויות הגורמות לתופעת התנגודת לאינסולין. הראשונה הוא פגם ברצפטורים בתאים. האינסולין נצרך לרצפטור כדי לחדור לתא ולתפקד, וללא אלה לא יתקשר האינסולין לפחמימה. יתכן ויש מחסור ברצפטורים או שהם עצמם פגומים. סיבה שניה יכולה לנבוע מפגם בתא למרות שהאינסולין נקשר לרצפטור. התא צריך ל"הבין" את הסיגנל שמשגר האיסולין כדי להתחיל בפעולתו המטאבולית על הפחמימה. תקלה בתקשורת או "בהבנת הנקרא" מונעות את התהליך. ולכן, הדם רווי באינסולין רב, אלא שהוא אינו יעיל. מאיר.

12/05/2000 | 23:09 | מאת: דינה

מאיר, אני עורכת שורה של בירורים,כולל תנגודת לאינסולין,נראה לי שזה יותר לצורך המליצה,מאשר לאמת סוג סוכרת.אני עוברת שינויים בטיפול התרופתי,כלומר,סוג וכמות האינסולין,וזה נראה מבטיח.יש שינוי לטובה בכמות הסוכר בדם,ואפילו,אני גאה לומר שירדתי היום מ-200. אולי יש עתיד,בלי לנסוע לספארי... תודה.

מנהל פורום סוכרת