סכר ת סמויה?

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/10/2002 | 19:32 | מאת: אלונה

שלום.מזה מס שנים אני סובלת מתופעות הבאות?אחרי ארוחה דשנה או אחרי ארוחה מרובה במתוק,סחרחורת ,בחילה,ותחושה רעה ואף רצון אז לנמנן עד ניקור.אחרי אכילת מתוק או משהו אחר התופעה חולפת.אחרי שתית אלכוהול(בארועים בלבד)-אחרי שעה לערך תחושה של עלפון ,סחרחורת טישטוש,זעה קרה ושחור בעינים ,איבוד ראיה וצילצולים באוזנים-עילפון חלקי.התופעה חולפת אחרי רבע שעה . הובהר לי ע"י רופאת משפחה שמדובר כפי הנראה בירידת סוכר חדה .אני רזה .מישקלי יציב מזה שנים רבות ואני עוסקת בספורט קבוע מזה 12 שנה . אימי סובלת מסכרת מסוג 2. לאור האמור הומלץ ע"י רופאת המשפחה לא לנגוע במתוק וכמובן לא לשתות שתיה חריפה.,וזאת על מנת לשמור על רמות סוכר קבועות.סוכר בצום-85.שעתיים לאחר אוכל-78.שאלותי הם?מהיא התופעה שתיארתי? איך למנוע אותה? האם יש צורך בבדיקות נוספות?

לקריאה נוספת והעמקה
11/10/2002 | 22:04 | מאת: מאיר פרומקין

אלונה, אפשר שהרופא צודק, ואפשר שלא, וניתן לבדוק את רמת הסוכר בעת אירוע התופעות ולוודא שאכן מדובר בירידה ברמת הסוכר. ואולי מדובר בתופעת ה- Dumping או ההתרוקנות הנובעת בקושי בעיבוד הפחמימות וגורמת לסימפטומים דומים למה שאת מתארת בסמוך לאכילת מזון עשיר בפחמימות. נסי לאכול ארוחות במימנון פחמימתי נמוך יותר, משמע, יותר ארוחות ופחות פחמימות לאורחה ובדקי אם חל שיפור בתופעות. הנה לך קישור לאתר המתאר את התופעה. http://home.sprynet.com/~holtrun/dumping.htm מאיר

12/10/2002 | 16:12 | מאת: אלונה

אני מודה לך תשובתך.איזו בדיקה עליי לעשות כדי לאבחן שאכן מדובר בבבעית עיבוד פחמימות.?

מנהל פורום סוכרת