שאלה לדר' קנטר

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/01/2001 | 00:08 | מאת: אלי בן דוד

אני נוהג להתייעץ עם אנשי סולגאר בענינים שונים. הומלץ לי על ידם ליטול מגנזיום-ציטרט הפועל למען שחרור שרירים תפוסים (אתה יודע, ברגליים, באמצע השינה ואז זה מקפיץ אותך לשמיים). האם זה טוב ליהודים (סכרת וכו') או שמא להפסיק? אני מודה מראש לתשובתך. אלי

16/01/2001 | 19:25 | מאת: ד"ר יורם קנטר

הטיפול הספציפי לכיווצי שרירי הסובך הוא ויטמין E שבא בצורה של טבליות (אביטול מג200), או בצורת קפסולות שקופות צהבהבותץ של ויטמין טבעי 400I.U. לא הייתי קופץ על מגנזיום, אלא אם כן הוכל בבדיקות מעבדה שלך שהמגנזיום בדמך נמוך מהנורמה. עקרונית, (ראה המאמר על אנטיאוקסידנטים באתר MATOK), מומלץ לכל סוכרתי לקחת יום יום 400 מג אביטול או ויטמין E, ובעת ימי כיווצם - עד פי שנים מהרמה הרגילה. זה עוזר! ד,ר קנטר

מנהל פורום סוכרת