חשד לסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

14/01/2001 | 20:24 | מאת: הודיה

הינני סטודנטית לסיעוד שנה ב', ואני חוששת שמא יש לי סכרת . בבדיקות הדם , פעמיים רצוף רמת הגלוקוז היתה מעל 130 מ"ג אחוז, ופעם נוספת היתה כמעט 200 מ"ג אחוז. בנוסף הינני אוכלת כמויות אדירות של סוכר, ותמיד מרגישה שאני צריכה \ רוצה עוד. סבתי סכרתית (טייפ 2 ),יכול להיות שאני סתם היפוכונדרית. אודה מאד לתשובתך וגם לגבי בדיקה מהימנה לסכרת , איך מקבלים בדיקת העמסת גלוקוז וכו.

14/01/2001 | 22:30 | מאת: מאיר פרומקין

הודיה, הייתי אומר שיש מקום לחשד. העמסת סוכר היא בדיקה מקובלת שמגיעים אליה בהפניית רופא המשפחה. מאיר

16/01/2001 | 19:30 | מאת: ד"ר יורם קנטר

מתוקה שלי - לפי הערכים שציינת יש לך סוכרת! אל תתמהמהי, אין צורך בהעמסת סוכר . רצוי לבדוק את רמת ההמוגלובין המסוכרר [HbA1c] כדי לדעת עד כמה המצב חמור, ולהתחיל מיד בטיפול בדיאטה ואם צריך גם בתרופות, לפי יעוץ רופא שמתמצא. בהצלחה!

מנהל פורום סוכרת