תרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/01/2001 | 07:40 | מאת: ז.י.

שלום, יש לי ויכוח עם רופא המשפחה, הוא המליץ על: 1. בבוקר גלוקו-רייט לפני הארוחה + נובונורם 1 מ"ג עם הארוחה. 2. בצהרים נובונורם 1 מ"ג 3. בערב גלוקו-רייט לפני הארוחה + נובונורם 1 מ"ג עם הארוחה. ראיתי בפורןם שאין זה מומלץ ליטול את שתי התרופות יחד, הרופא שלי טוען שאין זה ביחד מאחר ונטלים אותן בהפרש של חצי שעה. רצוני לציין שהבעיה לא נפתרה, ערכי גבוהים למדי בבוקר. בתודה מי צודק ?

13/01/2001 | 12:21 | מאת: ד"ר יורם קנטר

עקרונית, לא רצוי לשלב בו בזמן בין שתי תרופות ממריצות לבלב כגון אלו שאתה מקבל. גלוקורייט מומלץ לקחת 30 דקות לפני הארוחות נובונורם מומלץ לקחת לפני תחילת הארוחה. על הרופא להחליט איזו תרופה הוא רוצה להמליץ עבורך - או -או . .. דרך אגב - הכמות המקסימלית היומית של גלוקורייט היא 2X3 לייום (עד 6 טבליות ליום). נובונורם קיים גם בצורה חזקה יותר של 2 מג לכדור, ולוקחים אותו לפני כל ארוחה עיקרית (עד 3 ביום) בצמוד לארוחה. אם רופאך רוצה להשתעשע בשילובי תרופות - ניתן לשלב את התרופות מהקבוצה שאתה לוקח עם תרופות זמינות מקבוצת "עוקפי" הלבלב כגון גלוקופג', פרנדז וכ'. מידע נוסף עדכני ומלא - בספרי החדש "לחיות עם ולהרגיש בלי - סוכרת" שיופיע בחדשיים הקרובים . ( אולי תפתיע גם את הרופא שלך בשי לפורים - עותק מהספר?...)

14/01/2001 | 06:29 | מאת: ז.י.

תודה על התשובה. אני מתכוונת להראות אותה לרופא המטפל ולשמוע את הערותיו. האמת היא שאיננו אוהב הערות ושאלות ומגיב בהתאם....

מנהל פורום סוכרת