סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

06/01/2001 | 21:27 | מאת: יוסי אורגד

למנהל הפורום שלום. בחצי השנה האחרונה התגלו אצלי רמות סוכר גבוהות. כ 150 בצום וכ- 180 כשעתיים אחרי ארוחה. התוצאות הנ"ל הינן ממוצעות בקירוב לכל בדיקות הדם שעשיתי משך חצי השנה האחרונה . בבדיקה hba1c שעשיתי לפני שבוע התוצאה הייתה תקינה. האם זה יכול להיות נכון ואם כן מה משמעות הדבר. האם תוצאות הבדיקה hba1c יכולות להצביע על כך שאינני סוכרתי ?. בתודה יוסי

08/01/2001 | 18:52 | מאת: ד"ר יורם קנטר

אם יש לך בצום רמות גלוקוז מעל ל 126 מג% - הרי שעל פי ההגדרה הנך סוכרתי. תוצאות ההמוגלובין המסוכרר יכולות להיות בתוך ה"נורמה" משום שכנראה היו לך ערכים נמוכים מרובים ש"קיזזו" את השפעת הסטכרים הגבוהים לקראת הערך הממוצע של ה HbA1c

08/01/2001 | 23:42 | מאת: מאיר פרומקין

יוסי, עליך להבין את הדבר הפשוט הבא: אצל כל סוכרתי ישנם רמות סוכר נמוכות. אבל אצל אדם בריא לא צריך להימצא סוכר ברמות שאתה מציין. לכן לדעתי מדובר בסוכרת. וה-Hb1ac יכול לשקף כממוצע גם את הערכים הנמוכים, ולפיכך אין הוא מבטל את הקביעה. מחלה, ככלל, נקבעת בגין המצבים שמחוץ לנורמה, ולא מחמת המצבים הנורמטיביים שגם הם חלק מהמחלה. ולכן, החשד יכול להיות מבוסס. מאיר

מנהל פורום סוכרת