השמנה ורדוקטיל

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/01/2001 | 11:15 | מאת: יהודית

שלום רב אני בת 64 וחולת סכרת מזה 27 שנים. לאחרונה התחלתי להשתמש במשאבת אינסולין 507. אני מאוד מקפידה על הארוחות הקבועות ועל תפריט דיאטטי ומאוזן אך לאחרונה חלה עלייה פתאומית במשקל. מה לדעתך הסיבה. כמו כן קראתי על כדור הרדוקטיל. כיצד משיגים אותו? האם הוא מומלץ? בברכה, יהודית.

08/01/2001 | 19:06 | מאת: ד"ר יורם קנטר

לפני שקופצים לטיפול תרופתי ביתר משקל צריך לדעת האם את מאמת מוגדרת כסובלת מהשמנת יתר? או שנדמה לך שיש לך קצת משקל עודף? ההמלצה החמה היא לדיאטה קפדנית מודרכת על ידי דיאטנית מוסמכת. אני אישית לא אוהב רדוקטיל בשל הקרבה ה"משפחתית" שלו לתרופות העבר שנאסרו לשימוש (מגביר סרוטונין ונוראדרנלין), ובשל תופעות הלואי האפשריות של דפיקות לב, לחץ דם , הפרעות בשינה ועוד. תרופה אחרת שאינה עושה את כל תופעות הלואי הללו היא הקסניקל, שתחת הדרכה מתאימה יכולה לשמש אותך לאורך זמן (אם בכלל את זקוקה לתרופות?...)

מנהל פורום סוכרת