סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/01/2001 | 10:06 | מאת: חן-חדש

* סליחה על הבורות, מהי סוכרת סוג 1 ומהי סוכרת סוג 2 ? * לאמי נימצא סוכר בדם ברמה של m"g/l 400(אני מקווה שהיחידות נכונות)בפעם הראשונה בחייה. בעבר היא בצעה בדיקות דם לסוכר ותמיד היו תוצאות תקינות. אמי כבת 60 בריאה פעילה מאוד וצועדת כ-6 ק"מ מידי ערב. אמי בגובה 1.50 מ' במשקל 53 ק"ג. שאלתי: 1. האם אמי נימצאת בסיכון גבוה לאור הנתונים הנ"ל וכי נידרש טיפול מיידי ומאסיבי ע"מ למנוע סיבוכים? 2. מהו ההסבר האפשרי למצב שתואר לעיל? היתכן שלא מדובר בסוכרת כרונית? עליי לציין שאחיה של אמי הינו סוכרתי.

04/01/2001 | 09:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

סוכרת מסוג 1 - סוכרת בה הלבלב נפגע ואינו מייצר עוד אינסולין. סוכרת מסוג 2 - בה הגוף ורקמותיו מגלים התנגדות לפעולת האינסולין, ולרוב רמות האינסולין גבוהות מהנורמה עם לבלב נמרץ ופעלתני. סוכר 400 מג% יכול להיות בשני הסוגים, ויש לפנות לרופא מומחה )אמיתי!( כדי לסווגה ולהגדירה לאיזה סוג היא שייכת, ובהתאם לכוון את סוגי הטיפול לה היא זקוקה בדחיפות. זה שלאח יש סוכרת רק מגביר את הסיכונים אצלה )ואצלך...(. פנה למומחה - ויפה שעה אחת קודם!!

מנהל פורום סוכרת