בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/12/2000 | 13:49 | מאת: יפית

הייתי מעויינת לקבל מידע בנושא הנ"ל (thoyroid), וכן ב mixedema. אשמח לקבל שמות של אתרים המתמקדים בנושא. תודה מראש.

30/12/2000 | 19:07 | מאת: ד"ר יורם קנטר

תנסי לחפש באינטרנט לפי המילה MYXEDEMA. מיקסאדמה היא מצב קליני של תת פעילות בלוטת התריס המיצרת את ההורמונים T3 ן T4. חסר הורמונים אלו מביא לתסמונת קלינית של בין השאר - תחושת קור, איטיות בדיבור ובתנועתיות, חשיבה איטית, דופק איטי, בקיצור - הכל הולך יותר לאט... בין השאר יש גם נפיחוית של הפנים והרגליים, אשר מכונות מיקסאדמה (אדמה זו בצקת בעברית)

מנהל פורום סוכרת