יובש בפה,שתיה מוגברת,תדירות שתן

דיון מתוך פורום  סוכרת

20/12/2000 | 00:31 | מאת: שמן

לאחר תופעות אלו ערכתי בדיקות דם,אני בן 45 שמן מאוד 130 ק"ג המשתרעים על 1.68 מ'. עם פעילות גופנית מינימלית וללא כל דיאטה. והנה לאחר 12 שעות צום הרמה היתה 190. האם דיאטה תעזור? מה ענין פעילות גופנית להורדת רמת סוכר? יש היסטוריה של נטיה לסכרת במשפחה. אודה על מידע עניני. האם אני בסיכון? פרט לכך אין לי מחלות נוספות.

21/12/2000 | 21:33 | מאת: תפארת

דיאטה תעזור לך לא להמשיך להסתבך, זה אחד דבר שני, כמה שהגוף יותר שמן, המאמץ שלו יותר גדול, ואם נשאר לך משהו מהלבלב, אתה מעייף אותו עוד יותר. דבר שלישי, דוקא פעילות גופנית גורמת לגוף להפריש חומר חלופי שעושה עבודה דומה לאינסולין. אז בא נגיד שמה שאתה עושה היום (יותר נכון לא עושה) זה התאבדות אישית.

21/12/2000 | 23:00 | מאת: מאיר פרומקין

לשמן, סביר להניח שדיאטה לא תעזור. אני יכול אפילו להעריך שעודף המשקל הוא יותר מרמז לסוכרת מסוג 2 . 190 לאחר צום של 12 שעות תומך בכל אלה. אני לא רופא, אבל כדאי לשלב טיפול תרופתי מתאים עם דיאטה. מאיר

מנהל פורום סוכרת