סוכרת- מהם תופעות הסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/12/2000 | 13:55 | מאת: יוסי אורגד

אני סובל זה שנים מלחץ דם גבוה 170/115 כולסטרול 300, טריגליצריד 550. עברתי צינתורי לב והשתלת תומני עורק (stent) . כיום בבדיקת דם שיגרתית אחרי צום נמצא אצלי סוכר ברמה 165. אני בן 50. מה עלי לעשות במצב זה. האם צריך טיפול תרופתי לרמת הסוכר שלי. מאילו תופעות לוואי יום יומיות אני עלולל לסבול עם רמת סוכר כמו שלי. אני עושה דיאטה דלת שומן ומלח ומה עוד עלי לעשות. תודה לך עבור העזרה והיעוץ.

16/12/2000 | 23:15 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, לפי רמת הסוכר בצום - יש לך סוכרת, וקרוב לודאח שלא מהיום...(יתכן אף 5 שנים אחורה) סוכרת היא מחלת כלי דם קטנים וגדולים, ויש לאזנה ברמות הקרובות ככל האפשר לרמות של הלא סוכרתיים. בין "סיבוכי הסוכרת" או בין "החברים הרעים" הנלווים לסוכרת מציינים - טרשת ומחלת כלי הדם של הלב (כבר יש לך), לחץ דם (כבר יש לך) ויתר שומני הדם (כבר יש לך). על מנת למנוע החרפת סיבוכים קיימים אלה בגילך הצעיר יחסית, והתפתחות סיבוכים נוספים בעיניים, בכליות או בעצבים, עליך לפנות למומחה לסוכרת ולהתייעץ עימו, ויפה שעה אחת קודם.. בברכה, ד"ר יורם קנטר

19/12/2000 | 11:56 | מאת: רנית

סיבוכי נוספים, הם שטפי דם בעיניים, לחץ תוך עיני גבוהה, כאי להבדק באפן קבע, ולחשוד בכל כאב ראש באיזור המצח והרקה, אם הוא נמשך יותר מיום, אימי היתה חולת סוכרת, וכך איבדה את הראיה בעין אחת (אמרו לה שזה כאב ראש מסינוסיטיס, לא חדשו בלחץ תוך עיני). ואת הראיה בעין השניה, איבדה אחרי שטפי דם חוזרים, טיפולי לייזר, שכל אחד מהם יצר נזק קטן, אבל הצטברו נזקים, אחר כך צניחת הרשתית, פעמיים, ופעמיים עברה ניתוח להלחמתה, אבל גם בפעם השניה צנחה הרשתית, לניתוח השלישי היא לא הגיעה, מכיון שהלחץ התוך עיני צנח גם הוא וחיכו לעליה, דבר שכנראה לא היה קורה. סוף דבר היא נפטרה כתוצאה של שפעת קשה וקריסה כללית של המערכות , בגלל הסכרת. סיבוך נוסף שהזהירו אותנו תמיד מפניו , זה פצעים שאינם מגלידים, והווצרות נמק, היתה לנו הוראה לבדוק תמיד מה קורה באיזור הרגליים, אפילו שיפשוף קל מנעל יכול להיות הרה אסון. לסיכום, אני משתתפת בצערך, ככל שתעשה לעצמך פחות הנחות בעיניני מזון, כך תהיה בריא יותר, ותמנ מסיבוכים.

19/12/2000 | 23:56 | מאת: יוסי אורגד

רנית תודה עבור האינפורמציה ותשומת הלב. צר לי על אימך. אני מקווה שאדע להשמר ולא להגיע למצבים קשים. בברכה והרבה בריאות. יוסי

מנהל פורום סוכרת